Hoe wordt poedersuiker gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kristalsuiker wordt heel fijn gemalen.

Poedersuiker is tafelsuiker, dat heel fijn gemalen wordt tot poeder en daarna vaak vermengd met zetmeel om het poedereffect te vergroten (ook wel bloemsuiker genoemd)

Poedersuiker is gemalen kristalsuiker. De smaak wordt als zoeter ervaren dan van kristalsuiker omdat het totale oppervlak van de suiker deeltjes groter is. Toegevoegd na 1 minuut: Aan poedersuiker wordt een antiklontermiddel toegevoegd.

Bronnen:
http://home.online.nl/jnaikema/suikers.htm

Ik maak het in geval van nood wel eens zelf. Gewoon kristalsuiker malen en in dat geval doe ik er niets extra's bij. Smaakt prima.

U neemt een paar lepels suiker en doe deze in een blender,keukenmachine laat nu de suiker zolang malen totdat u fijne poedersuiker heeft. Schud de poedersuiker in een strooi potje of een bewaardoos en klaar is kees. Succes!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100