Is het voldoende 'specerijen' te vermelden als ingrediënten bij eetwaren.

Ik deed vandaag een blikje bosbessen op wijn open.
Daar de inhoud het blikje zo'n 'kruidnagel' toets heeft ,ben ik benieuwd naar toegevoegde specerijen.
Helaas staat op het blikje : bosbessen ,suiker , wijn , specerijen ....en niet welke kruiden.
Is dat wel toegestaan door Europa ? Ik zou maar allergisch zijn voor een ingrediënt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is toegestaan in Europa. Producenten hoeven alleen ingrediënten te noemen waarvan bekend is dat ze allergene reacties veroorzaken bij sommige mensen. Voor slechts zo'n 14 ingrediënten zoals gluten, pinda, noten en melk is het ten alle tijde verplicht om ze te vermelden.

Bronnen:
http://www.allergenenconsultancy.nl/in/wetgeving

Nee, dat is niet voldoende maar onze overheden luisteren altijd liever naar de lobby van fabrikanten die de receptuur niet willen vrijgeven dan naar burgers met een allergie.

Ik was ook altijd in de veronderstelling dat ze tot in het kleinste detail moesten melden wat er in zat, dus ook welke specerijen het dan zijn...

Bronnen:
http://forumcb.sentia.nl/forum/viewtopic.p...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100