Mag je eenden vangen en dan zelf opeten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee natuurlijk niet! Je mag ook niet je vervelende buurman vastbinden en doodknuppelen. Als we allemaal maar vangen wat we dood willen hebben of willen opeten wordt het hier een chaos. Daar hebben we dus slagers en poeliers voor.

Als je een vergunning hebt dan mag het, anders niet

Neen. Het inperken van de eendenstand door middel van wegvangen kan slechts op vergunning. In de stad of dorp wordt dat door de gemeente geregeld. Zij beheren de tamme eenden in de vijvers en houden in de gaten dat er niet te veel verwilderde eenden bij komen. Op het platteland worden eenden gevangen met eendenkooien. Maar dat gaat ook met vergunning en dan alleen nog voor een bepaald, niet te groot perceel.

Volgens mij mag het wel, zodra die eenden zich bevinden op jouw grondgebied. Het zijn geen beschermde dieren.

Je mag jagen op eenden van september tot januari als je een speciale vergunning hebt. Er zitten wel veel regels aan verbonden zoals van welk afstand je het dier mag doden, in wat voor soort gebieden en met voor wapen. En aangezien je deze vraag hier stelt, ga ik ervan uit dat je geen jager bent, dus dan niet. Alle regels vind je op deze website: http://www.vogelbescherming.be/site/index.php?option=com_content&view=article&id=119:wettelijk-statuut-wilde-eend&catid=37:soortenlijst&Itemid=140

Bronnen:
http://www.vogelbescherming.be/site/index....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100