Ik vernam bij Kruidvat dat de spirulina uit de handel gaat. Waarom zou dat kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

He, dat is vreemd, spirulina is al heel lang in de handel, ik heb het leren kennen als een belangrijk onderdeel van visvoer voor koikarpers. Maar ook voor de mens erg belangrijk. Het is geen medicijn, maar een supplement. Maar niet getreurt,ga over op Chlorella, dat is ook een gekweekte zeealg. Hierin zit: Betacaroteen, vit. A-B1- B2 -B6 - B12 -C -E -foliumzuur. Mineralen: calcium, -fosfor -jodium -magnesium -kalium -en ijzer. Daarnaast ook nog een hele reeks aminozuren. Misschien dat spirulina er uit gaat omdat dit product krachtiger is.

Misschien slecht van mij gedacht maar hebben ze echt gezegd dat het uit de handel gaat of gaat het bij het Kruidvat uit hun assortiment? Op de website van Rohrer staat er niets over en ik heb het idee dat er steeds meer van hun assortiment plaats moet maken voor paaseitjes en kinderspeelgoed.

Goedemorgen, Ik kan met zekerheid zeggen dat het hier NIET om spirulina van Marcus Rohrer gaat. Marcus Rohrer Spirulina blijft gewoon,net als voorgaande jaren, in het assortiment van de Kruidvat verkrijgbaar. @Karnie Welke Spirulina gaat volgens Kruidvat uit de handel?

Bronnen:
www.spirulina.nl

Ook al zou dat zo zijn, wat me niet waarschijnlijk lijkt, dan is tegenwoordig op internet een stuk goedkoper aan (biologische) spirulina te komen dan waarvoor bijvoorbeeld marcus rohrer het verkoopt. Ik zelf heb goede ervaringen met: http://www.smart-nutrition.eu

Bronnen:
http://www.smart-nutrition.eu

Spirulina, net als kelp kan hoge hoeveelheden jodium bevatten, wat blijvende schildklierproblemen (bij gevoeligheid) kan uitlokken. Een goedje dat je misschien maar beter niet kan gebruiken. Het wordt ten onrechte vaak aangeprezen voor een goede schildklierwerking. De crux zit hem in de dosis jodium. Je hebt jodium dagelijks uit voeding (brood, vis voornamelijk en jozozout in het huishouden) nodig. Zo'n 150 microgram gemiddeld/dag. Maar in kelp en spirulina (de zeealgen) zit vaak een heel grote hoeveelheid en/of is onduidelijk hoeveel jodium het bevat. Schildklierspecialisten waarschuwen vaak voor kelp en andere zeewieren die rijk zijn aan jodium. In Japan komen meer schildklieraandoeningen voor juist ook daardoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100