Hoe gezond zijn groentenburgers van de McDonalds eigenlijk?

Aangezien ik geen vlees eet kies ik bij de McDonalds altijd voor een groentenburger. Ik vind ze erg lekker en daarom trakteer ik mezelf er wel eens op na een zware dag. Dan neem ik er 2 als avondmaaltijd (tus niet dubbelop als tussendoortje).

Groentenburger klinkt natuurlijk heel gezond, maar hoeveel voedingsstoffen en vitamines zouder er eigenlijk nog inzitten na bereiding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zie onderstaande link over de voedingswaarden. Het klinkt idd gezond, maar ik denk dat het niet te vergelijken is met echte groente. Aan de 2 ons per dag groente per dag kom je dan niet. Het is afhankelijk van wat je verder op zo'n dag hebt gegeten of zo'n burger een aanvulling is. Jij bent vegetariër dus je zult al wel veel groente eten. Gezond? Ik zou zeggen nee, maar ongezond ook zeker niet als je ze maar niet dagelijks eet.

Bronnen:
http://www.mcdonaldsmenu.info/nutrition/ou...

Een groenteburger bevat 420 kcal, 9 gram eiwit, 17 gram vet, 58 gram koolhydraten, 1,7 gram zout.

Kcal: 420 Dat is behoorlijk veel. Percentage dagelijkse hoeveelheid nodig: 12% van je eiwitten. Maar liefst 25 % van je vetten zitten al in een zo'n ding! Allemaal volgens M Donalds zelf: http://www.mcdonaldsmenu.info/nutrition/menucal.jsp

Tja, je lichaam zal er niet de energie uit kunnen halen om op te blijven leven. De groenten zullen niet vers zijn, van goedkope oogst, misschien zelfs de afval oogst. Er zal geen vitaminen er meer in zitten. Het is en blijft een snelle hap zonder enige toevoeging waarop je lichaam extra energie uit kan halen. Niet zoals verse groenten en zelf gemaakte maaltijden.

Ik heb daar gewerkt, en geloof mij...niks wat ze daar verkopen is gezond! alles word ik vet gebakken...behalve de hamburgers. Zelfs de limonades worden van chemische zooi gemaakt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100