De magnetron doodt alle micro - organismen met zijn microgolven? Is een beetje bedorven voedsel veilig te eten als je het in de microwave opwarmt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het doden van Micro organisme is niet zo makkelijk als je denkt. Tijdens mijn opleiding in de catering van Martin air hebben wij meegemaakt dat na het koken - stomen of in de magnetron tot koken brengen niet alles dood, er zijn namelijk organisme die zich zo snel kunnen inkapselen dat ze na de verwarm / kook sessie weer te voorschijn kwamen dus alles doden kunnen wij leken niet, ziek worden wel dus niet eten zoals velen hiervoor al weten te vertellen

Bronnen:
Ervaring / opleiding

Een beetje bedorven voedsel moet WEG, in de groene bak. De uiterste datum staat er niet voor niets op. Dat is om te voorkomen dat je een voedselvergiftiging krijgt. Dus het antwoord op je vraag is NEE

De kans is groot dat je inderdaad de bacteriën doodt, maar je wordt juist ziek van de stoffen die de bacteriën uitscheiden. En die stoffen gaan niet weg door de magnetron. Bedorven voedsel is daarom ongezond, ook al zijn de bacteriën dood.

Het doden van Mic.org. doe je met koken en bakken ook en als het voedsel een beetje bedorven was, blijf je wel overeind. Je hoeft echter geen T.V. kok te zijn om te merken dat de smaak afschuwelijk is. Dus gewoon weggooien, neem geen risico.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100