Is Sambal Oelek gezond ?

Wij eten nogal eens Oosters en steevast staat bij ons de Sambal Oelek op tafel. We gebruiken het een paar keer per week in behoorlijke hoeveelheden.

Is dat wel gezond of is het juist af te raden dit pittige product vaak te gebruiken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zijn pepers, gemalen en met zout en kruiden... Het werd gebruikt om parasieten te doden in het verteringsstelsel rond de warmere landen, hoe warmer een land hoe pittiger men eet, hoe meer en hoe hetere pepers men gebruikt... Het is gezond omdat het anti-oxidanten (Vit. C) bevat en een natuurlijk desinfecterende werking heeft... Als je het vaak gebruikt wen je eraan, en treedt gewenning op... Kortom: Gezond...

Sambal bevat zeer veel vitamine C en bevordert de spijsvertering. Sambal oelek is vaak erg zout en dan snel smaakbepalend. Voor mensen met bijvoorbeeld darmklachten wordt het meestal afgeraden. Aan pittig eten kun je wennen en na verloop van (veel) tijd loopt je tolerantie weer terug.

Ik denk als je het zelf maakt dat het {nog} beter zou zijn Ivm de vitamine c ...????

Als je een beetje doet is het gezond maar veel is niet gezond.

Gezond en superlekker!! Ik stop het soms tussen een tosti ipv curry of ketchup te gebruiken.

Sambal oelek bevat erg veel zout en is daarom minder gezond. In Oosterse toko's zijn er nog veel meer soorten sambal te krijgen. Deze zijn minder zout dan sambal oelek en vaak ook nog lekkerder ook!

Mijn opa die geboren en getogen is in Indonesië zegt dat hij nooit verkouden is omdat hij zoveel sambal eet. Het zou te pittig zijn voor bacteriën die in je keel zitten en verkoudheid en keelpijn veroorzaken. Ik heb hem nog nooit verkouden gezien, dus ik geloof wel dat het waar is :)

Ik heb ooit indische kookles gehad en daar heb ik geleerd dat je met sambal oelek kookt/bakt. De andere sambals zet je op tafel..Bv brandal, die maak je met oelek.

In de toegevoegde link wordt iets over het effect van pepers gezegd waarvan sambal wordt gemaakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100