Waarom is vlees rood als het in de winkel ligt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het doel van een winkel is winst maken. ze hebben ook wel eens geprobeerd groen vlees te verkopen, maar dat kocht niemand. het blijkt dat rood vlees het beste verkoopt, dus leggen ze dat in de schappen ipv groen vlees! maar je bedoelt denk ik dat vlees normaal vrij snel bruin wordt. dus het zou logischer zijn als het vlees bruin in de winkel ligt. maar ook dat kopen mensen minder graag dan rood vlees, omdat ze denken dat rood verser is (en het maakt het oerinstinct in ons los.. bloed! jahh eten eten eten!) dus de winkel doet er alles aan om het vlees rood te houden. dat doen ze bijvoorbeeld door bepaalde zouten toe te voegen of het vlees te verpakken onder 'beschermende atmosfeer' (luchtdicht verpakken met stikstof)

het is ook nog rood als je thuis komt... maarja groen vlees koopt nimand. dus ja in de winkel licht gewoon vers rouw vlees. wat gezond rood/roze hoord te zijn.

Vlees wordt wat roder gemaakt met kleurstof. Normaal is het grijzig en met die kleurstof ziet het er beter uit.

omdat de klant het mooier vind lijken. vaak worden er bepaalde middelen toegevoegd om het vlees roder te maken. goed vlees is bruinig , maar oogt minder mooi.

Het oogt mooier ;) daarnaast wordt er, als het vlees wat bruiner is word er vaak groene blaadjes naast gelegd om het vlees rooier te lijken. Dat komt omdat die kleuren tegenover elkaar staan in de kleurencirkel staan

Het juiste antwoord is: bij de vleesafdeling hebben ze speciale lampen die het vlees rood doen lijken en als je 3 meter verder met hetzelfde (roodlijkende) stuk vlees dan is het al een stuk minder rood!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100