Hoe kan het dat ik het de laatste tijd zo warm krijg na de (warme) maaltijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Afgezien van het feit dat je te zwaar (vooral te veel vlees en te gare groente) of te gekruid hebt getafeld , zijn er zoveel factoren die een rol kunnen spelen dat het onmogelijk is daar vanaf hier iets over te zeggen. Geslacht ? Leeftijd ? Soort eten ? Veranderingen in het eetpatroon ? Leefpatroon ? Baan ? Kinderen gekregen ? Andere dagindeling ? Ander slaappatroon ? Vrijwel alles kan invloed hebben op zoiets kleins, maar lichter (meer groente / rauwkost, minder (rood) vlees en niet te veel kruiden (vooral geen ve-tsin, dat in de oosterse keuken en kant-en-klaar kruiden en maaltijden veel gebruikt wordt) eten kan helpen.

Het zou kunnen dat je een verhoogde bloeddruk hebt.

Ik heb dat al tijden. Niet extreem, maar na het eten van (vooral) een warme maaltijd, heb ik het warmer dan daarvoor. Vlak voor een maaltijd heb ik het juist kouder dan gemiddeld. Ik wijt dat aan het bloedsuikergehalte: vlak voor de maaltijd is dat minimaal, en vlak erna is het maximaal. Bloedsuiker is energievoorraad. Of dit idee klopt, weet ik niet - het is mijn eigen verzinsel. Toegevoegd op 21-06-2009 19:36:56 Toen ik nog bij mijn ouders woonde, kon ik mij vreselijk ergeren aan mijn zusje. Mijn zusje had het koud, vooral vlak voor het avondeten. Ik wist dat je het van het eten vanzelf warm krijgt. Mijn zusje had het echter zo koud, dat ze de verwarming een graadje hoger zette. Gevolg: het werd warmer in de kamer doordat de verwarming aansloeg, en ik kreeg het warmer doordat ik had gegeten. Daardoor kreeg ik het juist heet, terwijl het met eten alleen (dus zonder verwarming) precies aangenaam zou zijn geweest.

Misschien ben je in de menopauze aan het komen en heb je last van opvliegers.

Je hoeft het niet zo ver te zoeken, je maag is een soort verbrandingsmotor. In de winter eet je meer en steviger, om deze te laten branden zodat je lichaam warm blijft. De koude lucht buiten je lichaam koelt je huid. In de zomer eet je vaak minder, omdat de buitentemperatuur hoger is. Als je dan goed gegeten hebt, krijg je het dus warm, omdat je huid niet gekoeld wordt door de buitenlucht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100