Bevat volkorenbrood melk?

Op de ingredienten lijst staat voor zover ik zie geen melk. Enkel wordt er wel veel gezegd dat er in broodverbeterings middelen melkpoeder kan bevatten maar moet dit dan niet aangegeven zijn?

Hieronder foto van mijn brood.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is niet te zeggen, ook broodverbeteraar is niet altijd hetzelfde, volgens onderstaande link zit er o.a. melkpoeder in. O.a. de AH is in dit geval een fijne supermarkt. Op elk product staat specifiek vermeldt welke allergenen er in zitten, je weet dus zeker of er wel of geen melk of lactose in zit. Vooral met brood is het soms lastig en in het ene soort volkorenbrood zit geen melk, in een andere wel. Volkorenbrood uit een natuurwinkel bevat in principe geen melk. Toegevoegd na 9 minuten: Bij de AH is het soms aan de ingrediënten in brood niet te zien dat er melk in zit, terwijl het wel bij de allergenen staat. Bij een supermarkt of winkel zonder allergenenlijst weet je het met brood nooit zeker. Behalve als er iemand is die er meer van weet. Bij de Makro hadden ze achter de balie van de bakker een lijst liggen voor dit soort vragen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Broodverbeteraar
http://www.voedselencyclopedie.nl/Broodverbeteraar

Ja, als er melk in zit moet dat aangegeven worden, ook als dat in broodverbetermiddel zit: "Als in broodverbetermiddelen koemelk, kippenei of soja voorkomen staat dat op de verpakking. In melkbrood zit lactose. Dergelijke broden zijn niet geschikt voor iemand met een overgevoeligheid voor een van deze bestanddelen." Toegevoegd na 1 minuut: http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/brood.aspx

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100