Wat veroorzaakt de bitterheid in een papaja?

Het is me al vaker opgevallen dat papaja's soms heel lekker zoet zijn, maar soms ook heel bitter. Er is geen peil op te trekken waarom dat zo is, van dezelfde plant komen bittere en zoete papaya's, die er allebei even rijp uit zien en ook nog hetzelfde ruiken. Hoe komt dat? En is er een manier om aan een papaya te zien of hij zoet is of bitter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als papaja's bitter zijn betekent het dat ze nog niet rijp zijn. Wanneer een papaja wel rijp is, heeft het een gele of oranje kleur. Ook kun je aan de geur ruiken of hij al goed is. (Ruikt een beetje naar abrikozen!) Als je de papaja gaat eten kun je het beste eerst de vrucht in tweeën snijden en dan de pitjes eruit lepelen, voor je het sappige vruchtvlees in stukken snijdt. De pitjes smaken bitter, dus lepel die er dan alvast uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100