Wat is het zoutgehalte van spaghetti?

Ik zou graag willen weten hoeveel zout er in spaghetti zit (en of er wel eens zout in spaghetti zit..)

Weet jij het antwoord?

/2500

In spaghetti zit geen zout, tenzij je het zelf toevoegt.

In mijn spaghetti zit wel zout (AH-merk) maar heel weinig: 0,01 g per 100 g.

Aannemende dat je ongekookte spaghetti bedoelt nagenoeg niets. In alle natuurproducten zit tenminste een spoortje zout of suiker maar ongekookte pasta is erg flauw van smaak. Het is een van de weinige voedingsmiddelen waarmee ik tijdens het koken al goed rekening houd hoeveel zout er nodig is. Rijst vind ik daarentegen zoutloos veel lekkerder als neutraliserende tegenhanger van andere pittige componenten van de maaltijd.

Bij zelfgemaakte pasta voor spagetti vraag je het aan de kok, en anders kijk je even op het pakje. Je zult zien dat er onderling kleine verschillen zijn.

In het pastadeeg zit altijd een beetje zout. Aangezien ook gedroogde pasta altijd eerst vers gemaakt zit, bevat het dus altijd een snufje zout. Zodra je het gaat koken dan voeg je zelf zoveel zout toe als je zelf wilt. Alleen bij kant-en-klare pastamaaltijden moet je oppassen. Hierop staat het natriumgehalte vermeld en er is een groot verschil tussen natrium en zout. Natrium is de stof die zorgt voor de hoge bloeddruk e dat natrium zit in zout. Op het voedingsetiket staat de hoeveelheid natrium vermeldt. Als je die vermenigvuldigt met 2,5 dan weet je precies hoeveel zout er in het product zit Zit er bijv. in een magnetronmaaltijd 1 gram natrium dan zit er dus 2,5 gram zout in. Eet je vervolgens 300 gr. ervan op, dan heb je al 7,5 gram zout binnen gekregen! Toegevoegd na 2 minuten: corr;zit moet is zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100