Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe worden bouillonblokjes geproduceerd?

Slappe snert, snel nog een bouillonblokje er bij... Hoe worden die dingen eigenlijk gemaakt? Ik heb visioenen van enorme kokende ketels met indampende soep er in, maar dat is vast fout.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
4.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Bouillonblokjes bestaan meestal uit de volgende basisingrediënten:

- Zout --> 43%
- Suiker --> 11%
- MSG (mononatriumglutamaat) --> 16%
- Knoflook --> 11%
- Zetmeel (als vuller) --> 7%
- Bindmiddel --> 2%
- Gesmolten vet --> 10%

Er worden ook geur-, kleur- en smaak extracten van bijvoorbeeld kip, rundvlees of groenten toegevoegd.

Voor industrieel geproduceerde bouillonblokjes worden de gedroogde ingrediënten gemengd met elkaar en het gesmolten vet. Dit mengsel moet vervolgens afkoelen of "rijpen" gedurende 20 tot 30 uur in een ruimte met een temperatuur tussen 18 en 20 graden, zodat het gesmolten vet weer hard wordt.
Vervolgens wordt er de vorm van blokjes uit gesneden en worden deze blokjes verpakt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding