Hoe worden bouillonblokjes geproduceerd?

Slappe snert, snel nog een bouillonblokje er bij... Hoe worden die dingen eigenlijk gemaakt? Ik heb visioenen van enorme kokende ketels met indampende soep er in, maar dat is vast fout.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bouillonblokjes bestaan meestal uit de volgende basisingrediënten: - Zout --> 43% - Suiker --> 11% - MSG (mononatriumglutamaat) --> 16% - Knoflook --> 11% - Zetmeel (als vuller) --> 7% - Bindmiddel --> 2% - Gesmolten vet --> 10% Er worden ook geur-, kleur- en smaak extracten van bijvoorbeeld kip, rundvlees of groenten toegevoegd. Voor industrieel geproduceerde bouillonblokjes worden de gedroogde ingrediënten gemengd met elkaar en het gesmolten vet. Dit mengsel moet vervolgens afkoelen of "rijpen" gedurende 20 tot 30 uur in een ruimte met een temperatuur tussen 18 en 20 graden, zodat het gesmolten vet weer hard wordt. Vervolgens wordt er de vorm van blokjes uit gesneden en worden deze blokjes verpakt.

Bronnen:
http://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pi...
S.Gupta,P.Bongers,Bouilloncubeprocessdesig...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100