Waarom kunnen we in Nederland niet het Franse stokbrood (baquette) krijgen?

Hier krijg je meestal de taaie saaie smakeloze soort, terwijl een Frans stokbrood van bijna iedere bakker in Frankrijk super smaakt. Ik ben vast niet de enige die dat vindt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aan de originele Franse baguette mogen geen additieven worden toegevoegd, ook geen ascorbinezuur aan de bloem. Tevens ligt de minimum broodprijs vast. Kortom, voor een baguette worden meel/bloem, gist of zuurdesem, zout en water gebruikt. Om een originele baguette te maken, wordt uitgegaan van een Franse bloem en wordt een lang proces met lagere deegtemperaturen gehanteerd. In Nederland worden stokbroden van een fijnere structuur en ander mengsel gebakken. De periode tussen bakken en verkoop is ook veel langer dan in Frankrijk. Daarbij mogen de kosten van produktie niet al te hoog zijn.

Omdat het stokbrood in Frankrijk normaal is. Hier in Nederland is goede stokbrood toch nog iets speciaals en zal je naar een goede bakker toe moeten.

Ligt aan de samenstelling van het deeg. Maar je kunt het hier ook wel vinden zij het niet overal helaas

Franse baguette kan alleen in Frankrijk gebakken worden, wat je vraagt bewijst mijn antwoord...

Omdat dit in de lage landen met andere bloem gemaakt wordt. In Frankrijk is de baguette en/of de ficelle hun basisbrood dat onmiddellijk vers gegeten wordt. Ons brood noemen zij dan weer :"pain de mie"

Waarschijnlijk omdat er onvoldoende vraag naar is, anders had het aanbod er wel geweest. Zoniet, dan heb je een gat in de markt gevonden!

Behalve het meel zijn ook de ovens anders. Een Franse bakker die zich in New York vestigde kon daar geen geschikte oven vinden en liet een Franse oven steen voor steen afbreken en in NY weer opbouwen; toen waren zijn baguettes wel naar zijn zin.

Waarschijnlijk is er te weinig vraag naar. Franse baguettes moeten vers gegeten worden; dus voor het eten nog even naar de bakker. Dat zit er waarschijnlijk niet in voor veel mensen... Als je het stokbrood te lang bewaard kan je em weggooien. Ook moeten bakkers dan op elk moment van de dag verse baguettes hebben liggen. Daarnaast is de lange productietijd ook niet erg aantrekkelijk voor de Nederlandse bakker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100