Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

In knäckebröd zitten vaak allemaal 'butsjes'. Waarom?

Ik bedoel die inkepingen, je snapt me vast wel.
Zijn die er voor de luchtigheid?
Het smeert best lastig, al de boter komt in die inkepingen!

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
1.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Luchtledigheid? LOL!
Ze worden in het deeg geblazen.
Het patroon van de inkepingen geeft het toastje zijn mechanische stevigheid. Daarzonder zou het een heel dun toastje zijn, dat afbrak bij elke poging om het te smeren met beleg.
En zelfs dan breekt ie nu en dan. Kun je nagaan!
(Lees meer...)
AWM
14 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

dan blijft je vloeibaar beleg beter liggen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
De gaatjes hebben eigenlijk 2 redenen:
- Knapperigheid
- Er kan meer smeerbare dingen om dat het ertussen gaat zitten denk aan jam.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding