Mijn snijmachine is niet altijd even schoon zitten hoekjes en gaatjes in waar ik bijna niet bij kan ( restjes ham cervelaat etc).

Dus eigenlijk gegaard vlees wat al een tijdje niet in de koelkast staat komt toch op mijn boterhammetje terecht.
Is dit nu slecht of droogt dit vlees gewoon uit ?
Het zijn vaak maar hele kleine stukjes zo groot als een suiker korrel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het van je snijmachine direct op je brood komt en meteen wordt opgegeten dan zal het wel meevallen; het houdt in ieder geval je immuunsysteem alert. Veel mensen denken dat je van een klein beetje besmet voedsel al erg ziek wordt maar dat is alleen zo bij bejaarden die uitsluitend steriel voedsel eten. Kleine hoeveelheden bedorven voeding zijn helemaal niet erg; integendeel daardoor versterk je je natuurlijke weerstand (minners komt u maar) :) Het is wat anders als je dergelijke producten weer opnieuw verwerkt en zeker als je ze daarna ook nog wilt bewaren.

Dat is niet goed het zijn vleeswaren die bacteriën veroorzaken. Je moet de snijmachine uit elkaar kunnen halen om hem schoon te kunnen maken kijk in je handleiding

slecht...ook vleeswaren zijn bederfelijk...je zou de kleine hoekjes proberen schoon te maken met iets wat blaast...of je blaast zelf met een rietje in de hoekjes... ook al zijn ze piepklein ..je kan er aardig diarree van krijgen, als je ze toch een keer mee op eet...

Dat soort hoekjes en moeilijk bij te komen stukjes maak ik schoon met een tandenstoker of sateprikker en 1x in de zoveel tijd moet je de machine uit elkaar halen. Er hopen zich anders veel bacteriën op en dat is niet gezond.

Eigenlijk weet je het zelf wel: je moet schoonmaken. Bacterien vermenigvuldigen zich snel en een voedselvergiftiging is geen lolletje. Elke keer schoonmaken of toch maar voorgesneden kopen!

Alle onderdelen van een elektrische snijmachine zijn na demontage goed te reinigen. Na elk gebruik dient men het apparaat te demonteren en te reinigen. Het consumeren van oude bedorven resten vlees is slecht voor uw gezondheid.

Als je kokend water met azijn in de snijmachine gooit maakt het zorgvuldig en bacterie schoon, is mijn ervaring! Daarna wel goed met water afspoelen!

Je kan het eerst uitelkaar halen en dan met een mes die een lange scherpe punt heeft en dan proberen het daarmee te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100