Kun je terecht klagen bij een supermarkt als het vers brood iedere keer tegen 18.30u op is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Klagen mag altijd, als je dat op een vriendelijke manier doet. Of het terecht is, dat is maar de vraag. Misschien is er een kans, dat de supermarktmanager dit niet weet, omdat het personeel het niet doorgeeft, dat het verse brood steeds om 18:30 uur op is, en klanten er wel voor komen. Ik zou in jouw geval, dit gewoon eens aan de manager vragen. Als hij weet dat jij graag om half zeven nog vers brood wilt, dan kan hij daar best iets mee doen. Misschien ben jij niet de enige, en een supermarkt heeft niets liever dan tevreden klanten. Als er niets aan te doen is, weet je dan in ieder geval de reden.

Je kunt wel evt je bestelling van tevoren doorgeven, dat ze voor jou wat brood apart leggen. Werkt het beste als je dit een keer persoonlijk komt vragen.

Nee, je kan en mag niet klagen. Als de supermarkt om 18.30 nog vers brood moet hebben liggen kunnen ze dat allemaal weggooien aan het einde van de dag. Het is een kwestie van eerder naar de winkel gaan of je bestelling van te voren doorgeven. De supermarkt hoort in mijn ogen verantwoord in te kopen en mag aan het einde van de dag zeggen. Sorry, het is op.

Iedere winkel mag het op=op principe hanteren, dus wat dat betreft kun je daar niet over klagen. Je kunt het natuurlijk wel als opmerking doorgeven. Hoe meer klanten dat doen, hoe groter de kans dat ze ruimer gaan inkopen. Daarnaast zou ik brood om 18:30 niet meer "vers" willen noemen, er vanuit gaand dat dat de vorige nacht gebakken is.

Sommige supermarkten garanderen vers brood tot sluitingstijd (de Plus bij mij in de buurt doet dat). Als je dat roept, moet je dat ook waarmaken. Is er geen vers brood meer, dan kun je terecht klagen. Dat wil niet zeggen dat jouw soort brood er tot sluitingstijd moet liggen, het gaat er om dat er brood is en dus is er geen verplichting om alle soorten in voorraad te hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100