De meeste rode vruchten zijn giftig voor de mens, maar waarom is een aardbei dan niet giftig?

Toegevoegd na 8 minuten:
Volgens survival expert Bear Grylls zou dit zo zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Roodheid heeft op zichzelf geen causaal verband met giftigheid. Waar Bear Grylls het over heeft, is een statistisch verband: er zijn veel vruchten die rood én giftig (niet rood en daaróm giftig) voor de mens zijn. Dus is het vanuit survivalperspectief slim om geen onbekende rode vruchten te eten. Waarom een aardbei niet giftig is: omdat er geen oorzaak is waardoor een aardbei giftig zou zijn. Roodheid is namelijk geen gif.

tomaat kers appel framboos Allemaal rood gekleurde vruchten De meeste rode vruchten zijn zelfs niet giftig, gok ik zo even uit de losse hand. De kleur valt op, omdat het van voordeel is om gegeten te worden: Dan neemt een dier je zaden mee naar een andere plek, waar het dan kan kiemen, zonder jezelf te beconcurreren

Zoals je zelf al zegt...de MEESTE zijn giftig.Dat wil dus zeggen...niet allemaal.

weet je zeker dat hij het niet had over rode bessen die aan bomen en struiken groeien in het wild / bos / oerwoud ??

Aardbeien zijn volgens de botanische wereld SCHIJNvruchten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Schijnvrucht

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100