zijn teveel uien schadelijk?

Ik ben dol op uien, regelmtig eet ik 3 of 4 uien door mijn avondeten... Dit kan toch geen kwaad? en dan bedoel ik niet de stoelgang, daar heb ik gelukkig geen last van...

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, uien zijn heel gezond. Uien bevatten weinig vet en veel vezels, dus dat is natuurlijk al erg goed. Maar uien bevatten ook veel vitaminen en mineralen zoals vitamine B1, B2, B6, B11, B12 en C, daarnaast ook calcium, fosfor, magnesium, ijzer en zink. Ui is ook erg goed voor de hart- en bloedvaten, het bevat het stofje quercetin, deze antioxidant is erg goed om je te beschermen tegen ziektes. Daarnaast zijn er vele artikelen te vinden over Ui en waar het goed voor is, een kleine zoektocht levert op dat ui goed is voor de haargroei, verbeteren je ogen en gehoor, stimuleren klieren, helpen bij de stofwisseling (vooral door de vezels), verdrijven van vermoeidheid en beter nadenken. Dus blijf lekker uien eten!

Bronnen:
http://www.starteensgezond.nl/voeding/uien...

3 à 4 uien...dit moet best gezond zijn

Té veel van iets is nooit goed. Maar 3 of 4 uien door je avondeten, daar is niets mis mee ;) Zoals in eerdere antwoorden al uitgelegd, uien zijn gezond!

_Teveel_ uien zijn vast wel schadelijk, maar ik denk dat je met 3 of 4 uien nog niet aan dat teveel zit. Hooguit heeft je omgeving er wat last van ;-)

Als toevoeging prima, doe er ook knoflook bij, dat is nog beter. Bedenk wel dat uien net zoals bloembollen en knolgewassen en wortels veel (reserve)voedsel bevatten, dus je wordt er niet slanker van, Vergeet daarom niet ook groene groenten (bladgroenten) te eten.

Het kan wel voor overmatige gasvorming in de darmen zorgen, maar als je daar geen last van hebt, is het alleen maar gezond.

best wel veel, m.i. kan het geen kwaad en het is gezond. je hebt geen last van winderigheid begrijp ik. schadelijk, nee. varieer wel indien mogelijk al weet ik dat uien én goedkoop, lekker en gezond zijn variatie bepaalt het ook hoor.

Nee, kwaad kan het zeker niet. Uien zijn gezond. Ze hebben één nadeel: je gaat ervan uit je mond ruiken en je moet er scheten van laten.

Uien zijn lekker en gezond. Nooit gehoord dat je er teveel van kunt eten. Ik heb mensen gekend die er dagelijks veel van nuttigden. De vrouw is nu begin 90 , de man is 95 geworden... ! Veel gezonde effecten zijn al genoemd. Wat ik nog niet gelezen heb, is dat ze ook gunstig werken op de vaatwanden. Versterken, versoepelen en verschonen. In hoeverre zal ook wel weer met de hoeveelheid te maken hebben. Voorzover ik weet is het enige nadeel van royale consumptie, een opgezet gevoel en winderigheid.

Eet ze niet als je die dag of de dag erna naar de tandarts moet of niet bij een wc in de buurt kunt komen. Voor de rest een goedkope, zeer gezonde en lekkere hap!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100