Vaktermen horeca

Ik heb zoveel mogelijk vaktermen nodig op het gebied van horeca. Dit is voor een stage opdracht.

Weet jij het antwoord?

/2500

"Mise en place" bijvoorbeeld! De voorbereidende werkzaamheden uitvoeren die met de maaltijd te maken hebben: het voorbereiden van de maaltijd, het dekken van de tafels, het klaarzetten van de menage, etcetera. En...., d'r zijn er nog veel meer....

Google is nog altijd je vriend. http://www.google.nl/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=vaktermen+horeca&qscrl=1 http://cgoonderwijs.nl/index2.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=45&Itemid=44 http://passie.horeca.nl/pdf/5374/Vaktaal http://horecawoordenboek.nl/categorie.php?cat=Vaktermen http://www.serveerkunde.be/termen.html http://forum.scholieren.com/archive/index.php/t-1280502.html o.a heb je: à blanc aiguillettes à la minute annonceren à vif blinis brosseren brunch en ga zo maar door...

Google is leuk, maar je hebt ook heel veel aan de bieb... Vakboeken bv. schoolboeken geven de meeste termen. Bv. Eugen Pauli of andere SVHboeken (Stichting Vakopleidingen Horeca). Of probeer bij iemand een boek te lenen...

poleren (= poeetsen bestek) Het betreft hier het na de afwas vlekvrij afdrogen van bestek, servies en glazen (voornamelijk wijnglazen). Het wordt voornamelijk in restaurants en café's gedaan. Na de droging wordt het voorwerp met een schone soms opgewarmde theedoek opgewreven zodat de achtergebleven vlekresten en kalkaanslag verdwijnen. Kenmerkend voor de handeling is het vermijden van het aanraken van het voorwerp met de hand zodat er geen nieuwe vetaanslag ontstaat. Te poleren bestek wordt soms zelf voorverwarmd in een bak met warm water en meteen gedroogd en gepoleerd in één handeling.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Poleren

Juliene en Brunoise snijden (van groente). http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/julienne-en-brunoise-snijden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100