Welk recept voor ei-vrije (veganistische) muffins geeft wél een mooi gerezen resultaat?

ik zoek een recept voor ei-vrije muffins (zoet of hartig) dat een mooi gerezen en niet-klef resultaat geeft...

ik gebruik liever geen no-egg...

ik ben niet geïnteresseerd in recepten die je zo van internet kunt plukken...

graag alleen reacties vanuit eigen ervaring...

Weet jij het antwoord?

/2500

Oven voorverwarmen op 160 graden. Klop de boter en suiker tot een glad mengsel. Prak de banaan en meng deze er goed door. Meel, citroensap en bakpoeder er kort doorheen roeren. Schep met een eetlepel een hoopje beslag in een (papieren) vormpje. De vormpjes bij voorkeur in een muffinvorm doen, dan blijven ze mooi rond. Ongeveer 20 minuten in de over, tot ze goudbruin zijn. Je kunt daarna de cakejes versieren, meng daarvoor de poedersuiker met een paar druppels water. Je moet een dikke pasta krijgen. Doe een theelepel van de pasta op een cakeje en strooi er wat versiering op. Toegevoegd na 2 minuten: Ingrediënten: - 100 gram bloem - 100 gram boter - 100 gram suiker - 1 mespuntje zout - 10 gram (2 tl.) bakpoeder - 1 banaan - 5 ml. Citroensap - 5 eetlepels poedersuiker - scheutje water - strooisel (bijv. hagelslag, suikerwerk, gekleurde hagelslag, (vrij van noten, pinda, ei en melk), vlaggetjes, kaarsjes, zilveren bolletjes). Dit recept is uit mijn eigen ervaring.! op internet

Bronnen:
http://www.sint-jozefschool.nl/downloads/n...

Als je ook geen boter wilt gebruiken; Banaan-kokos muffins. !80 gr speltmeel (reform) neem ik zelf altijd vanwege de eiwitten en voedingvezels die dit meel bevat en daardoor gezonder is dan bloem, 3 rijpe geprakte bananen, citroensap' 2 theel. kaneel, 2 theel. bakpoeder, vanillesuiker, 80 ml. koolzaadolie(reform) je kunt ook arrachideolie nemen) maar als je geen boter neemt is het met de koolz.olie wat luchtiger, 240 ml. kokosmelk, 150 gr. geraspte kokos, 100 gr. ongeraffineerde rietsuiker.( sucanat). Verhit de oven op 180 graden. Vermeng de droge ingredieënten, meng in een andere kom de bananen, citroensap, kokosmelk, koolzaadolie, vanille en suiker. Meng de natte- met de droge ingredieënten en doe de kokosrasp erbij. Vul de vorm of cupcakes met het mengsel en bak ze in ca. 20 min.

Ik had, toen ik een jaar noodgedwongen veganistisch was, ook eens no-egg geprobeerd, ik vond het niks! Nu had ik dus het idee om iets meer bakpoeder te gaan gebruiken, het moet toch rijzen.. Omdat ik de verhoudingen niet meer weet heb ik er wel eentje opgezocht, puur voor de verhouding meel en bakpoeder. Ik hoop dat je hier mee verder kunt. Hier ook een zoontje met kippenei-eiwitallergie. Volgende taart scoort bij ons goed: 300 gr tarwebloem snufje zout 150 gr margarine 1 zakje bakpoeder 75 gr rietsuiker 500 gr goed rijpe bananen 1 zakje vanillesuiker scheutje citroensap mix de bananen tot een mousse (ik doe dat met keukenrobot), boter en suiker in andere kom roeren, bananenpuree erbij, bloem en bakpoeder eronder roeren, dan vanillesuiker, zout en citroensap toevoegen. Bakvorm invetten, beslag in de bakvorm en in voorverwarmde oven (175 graden) gedurende +/- 55 minuten klaar. Ik vervang soms de bananen door peren of appelen. Ik maak soms er ook kleine cakejes van en doe er dan glazuur op van bloemsuiker en water en dan daar voor de kindjes van die gekleurde korreltjes op. Vallen ook bij kindjes in de smaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100