Zijn etenswaren van huismerken ongezonder?

Je betaald natuurlijk voor een merk en dat is ook een van de redenen dat een huismerk goedkoper is, maar is het product in de verpakking van dat huismerk ook ongezonder?

Weet jij het antwoord?

/2500

nee het is niet ongezonder..het huismerk word goedkoper aangeboden, vanwege zijn simpele verpakkingen.. er zit natuurlijk wel kwaliteit verschil in..maar ongezonder is het niet

Nee, niet perse. Goed, het kan van een eventueel mindere kwaliteit zijn. Minder mooi, smakelijk afgewerkt. Maar meestal komen de 'huismerken' en 'A-merken' uit exact dezelfde fabriek!

Een merkenfabrikant kan een huismerk goedkoper leveren omdat hij er geen reclame voor hoeft te maken, met de samenstelling en kwaliteit kan afwijken van zijn eigenmerkproduct, en, bovendien, verzekerd is van een bepaalde minimum afname door het betreffende filiaalbedrijf. Kortom minder kosten en minder risico.

De marketingafdeling van een A-kerk roept vast volmondig "ja", maar also je kritisch lijkt, gaat dat erg meevallen. Of tegenvallen, want gezond is een imago geworden. "light" gevulde koeken en chips met zonnebloemolie blijven extra onzincalorien. Dieet-margarine met meer verzadigd vet dan standaard halvarine... Marketing of oplichting? Niemand die in de winkel zo etiketten vergelijkt. Koop wat je lekker vind, maar laat je door niemand gek maken...

Voedingsfabrikanten maken hun producten liever gezond door reclame dan door een andere productie. En misschien word ja A-merk wel in een B-merk fabriek geproduceerd ;)

Dit is afhankelijk van het recept.

Ik heb met verschillende artikelen de ervaring dat de kwaliteit iets minder is. Maar dat is een kwestie van smaak. Probeer gewoon een keer zo'n huismerk en je hebt je eigen antwoord.

Niet speciaal. Denk bijvoorbeeld aan pindakaas: in een huismerkpot kan misschien een andere ratio pasta-stukjes zitten, maar dat heeft geen enkel effect op de gezondheid. Huismerken hebben niet speciaal meer suiker, zout, vet (of 'slechtere' vetten) etc., en niet speciaal minder vitaminen, mineralen etc.

Ik zou zeggen: lees de etiketten! Een "merk" zegt op zich niets. Als je echt wilt weten of een product gezond of niet zo gezond is moet je op het etiket lezen hoeveel (trans)vet, suiker, zout en kunstmatige stoffen erin zitten. De marketingafdelingen van fabrikanten zijn zo slim dat ze ongezonde producten aan je kunnen verkopen als "gezond". Zie bijv. de ontbijtkoek: "met 0% vet!", jaja, maar wel bomvol suiker.... Zelf nadenken en niet alles geloven. Welk merk het ook is.

Het kan, maar hoeft niet. Een goed voorbeeld is margarine en pindakaas. In veel B-merken zitten geharde of trans vetten en die veroorzaken kanker (zijn in de US ook verboden), maar in A-merken soms ook. Dus A of B merk is geen criterium, je moet gewoon opletten, dat je niet alles zo maar in je mond stopt. Natuurlijk proberen alle merken de waarheid te verdoezelen. Transvetten worden dar gehydrateerde plantaardige oliën genoemd enz.

Het is net als met merkkleding, je betaald voor een merk. Zo ook met etenswaren, de kwaliteit zal misschien beter zijn, maar niet ongezonder.

nee hoor,net zo goed.maar misschien willen mensen graag een merknaam op tafel zetten.misschien ook leuk om te weten is dat er potten en blikken zonder etiketten naar wikkelbedrijven gaan.voor een wikkel naar keuze.

nee zeker niet,het is gewoon kijken op het etiket wat waar inzit,en qua smaak is het zelfs zo dat sommige huismerken zelfs beter zijn dan de a merken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100