moet je lasagnebladen eerst koken voor je de lasagne verder maakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor dat hoeft niet. Dat "koken" gebeurt in de oven, dan worden ze vanzelf zacht en eetbaar

Tegenwoordig hoef je de bladen die meer voor te koken, wel is het handig om de bladen in een schaaltje even voor te weken - met een scheutje olijfolie tegen het aan elkaar plakken - verder recept volgen van de lasagne verpakking

Als je lasagne eerst kookt hoeft ie niet zo lang in de oven. Maar dat koken van de lasagneblaadjes is op zich niet zo simpel, bij mij plakken die altijd aan elkaar. Veel gemakkelijker om ongekookt in de oven te garen.

nee maar het is wel slim om te zorgen dat de saus goed in contact is met de bladen, dus als je er een plak ham bijlegt, ham saus en dan weer een blad, als je zo'n blad tussen 2 plakken ham inklemt zou hij in theorie wat hard kunnen blijven (maar valt meestal wel mee bij voldoende saus in het algemeen)

Dat word samen klaargemaakt met de vulling, smakelijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100