Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zit er in halfvolle melk van de LIDL Vit C??

Bij een proef op school hebben we vit C aangetoond in halfvolle melk met behulp van kaliumpermanganaat, welke ontkleurd in de aanwezigheid van Vit C. Vreemd, want het staat niet op het pak..Of heeft iets anders in de melk gereageerd??

groet José

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

De in water oplosbare vitamines in melk zijn: Vitamine C (in een kleine, weinig belangrijke hoeveelheid) en vitamines van het B-complex (vooral B-12 en B-2 (riboflavin).

De in vet oplosbare vitamines in melk zijn: A, D en E.

Als die er van nature inzitten, hoeft dat niet op het pak vermeld te worden.

Toegevoegd na 3 minuten:
Met de melk van de Lidl is trouwens wel iets raars aan de hand: http://zine.ntr.nl/page/17294/nl
(Lees meer...)
bamibal
13 jaar geleden
Op een zak gesneden andijvie staat ook niet dat er vitamine C in zit, maar ik kan je verzekeren dat andijvie dat wel bevat.

Dat is dus het verschil: op de ingrediëntenlijst staan ingrediënten die erin gestopt zijn, geen bestanddelen die van nature in melk zitten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Een koe is in staat zelf vitamine C aan te maken. Het zou eerder een wonder zijn als er helemaal geen vitamine C in melk zat. Aangezien de Nederlandse Voedingsmiddelentabel (NEVO) op nul staat bij vitamine C in halfvolle melk gaat het ongetwijfeld om verwaarloosbare hoeveelheden. Meer dan zo'n hoeveelheid zou eerder een verkoopargument zijn dan verzwegen worden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding