Hoe komt dat tomatensaus , nog voor ze bijna is opgewarmt, zo hard spat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tomatensaus is veel viscoser dan bijvoorbeeld water. Deze stroperigheid zorgt ervoor dat de kokende vloeistof veel grotere luchtbellen kan ontwikkelen dan dat dat in water het geval zou zijn. De bellen knappen aan het oppervlak en dan spat het. Een saus die flink staat te koken is zodanig turbulent dat het spatten eigenlijk minder wordt omdat er makkelijk lucht kan ontsnappen. Het beginnende koken is daarmee het ergst.

omdat het dik is en de warmte niet weg kan tijdens t opwarmen, dan krijg je lucht en dat komt naar boven en dan gaat t spatten, beste is tijdens t opwarmen blijven roeren

Omdat het op de bodem van de pan al aan het koken is en er dus dampbellen onstaan die met geweld naar het nog koudere oppervlakte dringen. daar springen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100