Hoe kan ik er achter komen waar de zuivel die ik koop, vandaan komt?

Ik wil graag zuivel kopen van Nederlandse koeien, van Nederlandse boeren. Kan ik hier achter komen door een productiecode op de verpakking? (bij eieren is dit toch wel zo?) ik heb de vraag ook al bij AH gesteld, maar krijg (tot nu toe) geen antwoord.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op elk melkpak, yoghurtpak of andere zuivelverpakking staat een kleine code in een rondje, bijvoorbeeld Nl Z0050EG. De eerste twee letters geven aan uit welk land het komt. Toegevoegd na 8 uur: Hier kun je zien waar de melk vandaan komt met een code die met NL begint. NL Z0050EG komt dus uit Nijkerk bij Friesland Foods.

Bronnen:
http://mshp.minsk.by/veterenar/es/Holland13.pdf

Campina melk komt van nederlandse koeien ! zelf drink ik dit altijd, de melk van de AH en euroshopper komt uit duitsland (ik weet dit want ik werk bij de AH en tot tegenstelling tot mijn collega's bij andere AH'S weet ik dit) dus campina moet je kopen!

Zoek een koe op en volg de melkroute, kan niet misgaan.

Ik meen dat je bij Campina inmiddels via de site de productiecode kunt controleren. Je zou ook biologische melk kunnen nemen, daar staat het doorgaans ook op.

Nee, dat kun je niet altijd. Er is een grootschalige handel in melk en melkproducten. Partijen melk worden bij elkaar gepompt en kunnen overal vandaan komen. Dat verhaal gaat niet op voor melk die van cooperaties komt zoals inderdaad Campina. Die hebben boeren als vaste leverancier. Campina bewerkt (afromen en pasteuriseren) de melk, verpakken het of verkopen het door. In het geval van Campina melk ben je er zeker van dat de melk van nederlandse koeien komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100