Is het verstandiger om groentechips te eten dan de gewone chips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je het in plantaardige olie bakt, zonder zout, is het zeker verstandiger. Maar doe het niet elke dag dan.

Het is zelfs nog gekker: groentechips is ongezonder dan gewone chips. Dus van groente wint het zeker niet.

Bronnen:
http://www.agd.nl/1067862/Nieuws/Artikel/G...

Gezonder kan het niet zijn, als je de groente frituurt, frituur je al het gezonde aan groente eruit...gewone chips bestaat uit aardappel, en aardappel is eigenlijk ook gezond...

Aardappels zijn gezond, groenten zijn gezond. Dus alles wat ervan gemaakt wordt, is in ieder geval niet slecht voor je. Maar voor alles geldt: met mate.

Vrijwel overal ter wereld worden aardappels onder de groenten gerekend. Wat vroeg je ook alweer? :-) Als je een koolhydraatarme voedingswijze volgt kun je aardappel- en andere producten met veel zetmeel beter vermijden. Ook rode groenten zoals paprika's, wortels en tomaten bevatten nogal wat koolhydraten. In een evenwichtige voeding zitten eiwitten, vetten, vitamines en sporenelementen en koolhydraten, in volgorde van belangrijkheid. Misschien moet ik ook vezels noemen maar die bestaan uit onverteerbare koolhydraten. Een echt goed antwoord op jouw vraag is pas te geven als jouw persoonlijke situatie en de rest van je voedingspatroon duidelijk is. Ben je mager of dik? Eet je veel of weinig koolhydraten? Wat eet je verder nog voor groenten?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100