Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Rundvlees zoals tartaar komt meestal van gezonde, specifieke delen van het dier en wordt vaak op een veilige manier bereid en opgeslagen. Dit vermindert het risico op bacteriën zoals E. coli.

Varkensvlees daarentegen heeft een groter risico op parasieten en bacteriën, zoals trichinella, wat het ongezonder maakt om rauw te eten. Dat is waarom rauwe varkensvleesproducten zoals carpaccio of tartaar meestal niet worden gegeten.

Dus, de bereiding en het type vlees spelen een grote rol in wat veilig is om rauw te consumeren.

Wie heeft ervaringen of tips over het eten van rauwe vleesgerechten? Hebben jullie ooit rauw varkensvlees geprobeerd? Deel je mening!
(Lees meer...)
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing