Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waardoor wordt gedroogd fruit fodmap-rijk?

Ik volg sinds kort een fodmap-dieet.
Ik zag een groot verschil tussen fruit en gedroogd fruit.
Zo mag je van een gewone ananas 140 gram eten, maar wanneer je deze gedroogd eet je er eigenlijk niets meer van mag eten.
Wat gebeurt er in het fruit, waardoor dit fodmaprijk wordt?

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
2.3K
Amadea
3 jaar geleden
Als het vocht eruit is blijft er een koolhydraatrijker (en daarmee veel zoeter) product over.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Suiker is een voedingstof, dat is aangemerkt als een FODMAP.
Fruit bevat suikers. Als je fruit droogt, worden deze suikers geconcentreerd. Daardoor is gedroogd fruit fodmaprijker dan niet-gedroogd fruit.
(Lees meer...)
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding