Welke broodsoort wordt bedoeld met "pannetje"?

In het liedje "De verliefde bakker" van Het Cocktail Trio worden allerlei broodsoorten bezongen. Ze zingen ook over een "pannetje". Is dit een nog altijd bestaande broodsoort, of kent het meer benamingen?

Voor het bedoelde liedje, zie de link: https://youtu.be/PeUQq1NVvxc

Weet jij het antwoord?

/2500

Een pannetje is de aanduiding voor wat vanouds als het ‘gewone’ Hollandse standaardbrood geldt en dat voluit pannebrood wordt genoemd (wat je intussen eigenlijk als pannenbrood zou moeten spellen). Wordt als witbrood, bruinbrood, volkoren, enz. verkocht. Het is dus op de eerste plaats een aanduiding voor de vorm, en de deegsoort / het meel moet je er bij de bakker apart bij zeggen. Hoekige in een vorm gebakken en licht blijvende onderkant met een iets uitpuilende en duidelijk bruinere bolle bovenkant. Zie afbeelding.

Toegevoegd op 05 maart 2020 00:10: bron
Bronnen:
https://www.startpagina.nl/v/eten-drinken/...

Een pannetje is pannebrood: de Amsterdamse benaming voor busbrood. Busbrood is volksbrood. Boerenweit is ook busbrood Citaat: 'Boerenweit is busbrood, in de hoofdstad pannebrood genoemd.' De luxe broodsoort is vloerbrood. Bron: De Courant - Nieuws van de dag, 29 december 1941.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100