Hoeveel Kurkuma poeder heb ik nodig voor 1 kop thee te zetten?

hoeveel gebruik je nou? 1 thee lepel op een groot glas ,een dessert lepel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik gebruik altijd 1 volle theelepel en doe ze in kamillethee. soms in groene thee als ik daar zin in heb, het smaakt allebei goed. Alleen in water is lang niet zo lekker, dat vind ik althans. Ik doe er ook altijd een beetje citroen-/limoensap door... is lekker fris. Is de thee ietsje afgekoeld, dan doe ik er voor de smaak een schepje biologische honing door, dit maakt de smaak ietsje zachter. Wist je dat de geelwortel familie van de gemberwortel is? Samen geven ze ook een lekker verwarmende thee. Ik doe wat dunne plakjes verse gemberwortel, een flinke theelepel kurkumapoeder, wat vers gemalen peper en een beetje kaneel in een flinke mok (zo'n 300 ml. inhoud) en giet er heet water overheen. Voor de smaak én voor de gezelligheid laat ik er een plakje citroen in drijven en als hij niet meer zo heet is, doe ik er honing door of maple syrup omdat ik dit zo lekker vind ;-) Ik experimenteer graag en ook kardemom is een fris kruid in combi hiermee. Anijs heb ik uiteraard ook geprobeerd, maar vond dit zelf niet zo geslaagd.

Ik gebruik gewoon 2 theelepeltjes ( waar je de suiker mee door je thee roert ) met een klein hoopje ( zoals een theelepeltje suiker) voor een mok van 1/4 liter. Ik doe er wel een snufje zwarte peper bij, want het schijnt dan effectiever te zijn. Als je dus je glas in een litermaat giet, kun je zien hoeveel je afwijkt van mijn kwart liter en het eventueel aanpassen. Het let mi niet zo nauw, als het maar niet "te" wordt, maar dat is met alles.

Kurkuma gebruik je normaliter in het eten. In een complete maaltijd ongeveer een theelepel. Dat betekent dat je hoogstens een mespuntje in je thee nodig hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100