is het normaal dat glutenvrij brood snel uit elkaar valt?

Als ik een sneetje uit de verpakking haal valt het al uit elkaar. ik kan er niet eens beleg op doen.
het was brood van de supermarkt.
ligt dit aan het recept of aan de kwaliteit, wie kan mij daar op beantwoorden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als glutenvrijbrood korrelig is en uit elkaar valt ligt dat aan het recept. Er zijn legio recepten op Internet te vinden voor het bakken van glutenvrij brood dat niet uit elkaar valt. Er was bij een grote supermarkt die op de kleintjes lette wel degelijk glutenvrij brood te koop met een goede structuur maar het is uit het assortiment gehaald om een eigen merk te promoten. Bij Genius heeft men hard hun best gedaan om het brood glutenvrije brood met de goede eigenschappen weer in het assortiment te krijgen en dat is gelukt. https://www.geniusglutenfree.com/nl_nl/producten https://www.glutenvrijemarkt.com/blog/genius-glutenvrij-brood/

Bronnen:
http://www.focusonfoodies.nl/zelf-glutenvr...
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...
https://www.glutenvrij.nl/een_glutenvrij_d...

Gluten zijn de eiwitten in bloem die ervoor zorgen dat je deeg en brood elastisch zijn en die houden de zetmeelkorrels bij elkaar. Als je nu de gluten wegneemt dan blijven er dus enkel de zetmeelkorrels over en die hebben niet veel affiniteit met elkaar. Je moet de test maar eens doen met en beetje gewone bloem waar je wat water bijdoet tot je een deegje hebt en doe dan hetzelfde met bijvoorbeeld maïzena, je zal zien dat het deeg van de gewone bloem mooi aan elkaar hangt terwijl dat het zetmeel gewoon nat wordt zonder echt een deeg te worden. Er is wel brood op de markt dat minder korrelig is maar daar zijn dan weer andere additieven aan toegevoegd om de zetmeelkorrels alsnog aan elkaar te laten klitten, maar of dat dan weer zo goed is??

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100