waarom smaakt vlees anders als het luchtdicht verpakt wordt ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je vlees vacumeert, sluit je het af van de buitenlucht. De zuurstof in de buitenlucht komt dan niet in aanraking met het vlees. Dit zorgt er ook voor dat schimmels wegblijven, want die hebben zuurstof nodig om te leven. Het is echter ook zo dat de geurstoffen en de waterdamp van het vlees niet naar buiten kunnen. De geur en smaak zal dan beter behouden blijven en er pas uitkomen als er weer zuurstof wordt toegevoegd. Dit is ook de reden dat er veel koks graag gebruik van maken tijdens de bereiding. Producten die eerst worden gevacumeerd en daarna gepasteuriseerd via de sous-vide techniek ( garen in precies afgestemd waterbad) behouden veel beter hun smaak, geur en kleur.

Bronnen:
https://www.sousvidekenner.nl/wat-is-sous-vide/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100