zitten in vegatarisch vlees dezelfde voedingsstoffsn als in gewoon vlees?

Ik heb n idool die model is, en zij heeft n bepaald eetpatroon met dat je voornamelijk groente VLEES en noten eet. Ik beneid dat. Maar aan de andere kant eet ik nu al n poosje (paar maandjes) niet zo vaak vlees meer, maar alleen als k bij familie of vrienden ben bijv. Maar als k thuis ben eet ik altijd vegetarisch vlees. Maar dat dieetgeheim van mijn idool.. Zou dat ook gewoon bij mij werken als ik gewoon thuis zit te eten? Of zou k dan echt weer op de oude voet verder moeten? Scheelt mij ook weer in de portemonnee..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, er zitten andere voedingsstoffen in 'vegetarisch vlees' dan in echt vlees; en sowieso wisselt het nogal waar dat vegetarisch van is gemaakt en wat er in zit. Verder is het niet zo gek dat je idool zich zo goed voelt met groente/vlees/noten, aangezien dit al redelijk dicht in de buurt van een paleo-dieet komt, dus het dieet dat oermensen aten en waar door evolutie onze spijsvertering op is geoptimaliseerd.

Vleesvervangers leveren een aantal voedingsstoffen die veel in vlees zitten. Vleesvervangers passen in een eetpatroon met minder of geen vlees. Eigenlijk is de term vleesvervanger niet juist. Het gaat namelijk om producten die gelijkwaardig zijn aan vlees. Ze staan samen met vlees in de Schijf van Vijf. Daarom praat het Voedingscentrum liever over goede vegetarische keuzes. In een goede vegetarische keuze zit eiwit, ijzer, vitamine B1 en/of vitamine B12. Daarnaast vindt het Voedingscentrum dat een goede vegetarische keuze een meer duurzame keuze moet zijn dan vlees.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100