Uit welke land komen de beste bananen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een jaarlijkse omzet van $2,8 miljard aan export van bananen denk ik dat de beste bananen uit Ecuador komen, want je moet wel goed zijn om de #1 exporter van bananen te zijn.

De lekkerste bananen komen uit de tropische regio’s rond de evenaar - zoals het Caraïbisch gebied en Midden-Amerika - waar de gemiddelde temperatuur ongeveer 27ºC bedraagt en het erg vochtig is. India is de belangrijkste producent ter wereld, daarna volgen Brazilië en China. De exportbanaan - de zoete Cavendish - wordt vooral geteeld in Afrika en Latijns-Amerika. Ecuador is de grootste bananenexporteur ter wereld, daarna volgen Colombia en Costa Rica. Volgens mij zijn fairtradebananen de beste bananen, want behalve dat die goed smaken krijgen de telers er ook een eerlijke prijs voor. Deze bananen komen van gecertificeerde organisaties van kleine boeren (coöperaties) en plantages in Colombia.

Het juiste antwoord is Somalië. Nergens in de wereld is banaan zo lekker. En uniek . En ruikt ook heerlijke. In Somalië eten mensen alles met banaan. Je kunt van kilometer ruiken. Je hebt 3 verschillende soorten 2 zijn heel lekker en 1 is normaal. Dus niks is te vergelijken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100