waar moet ik op letten bij mijn dieet?

Ik wil binnenkort beginnen met fitness. Mijn doel is om meer spiermassa en kracht te kweken. Iedereen zegt dat voeding heel belangrijk zal zijn. Ik weet alleen niet precies waar ik op moet letten en krijg veel verschillende tips.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je spieren op wilt bouwen heb je eiwitten nodig om spieren mee op te bouwen, en koolhydraten om de daarvoor benodigde energie te leveren. Daarnaast heb je natuurlijk voldoende vezels en vitaminen nodig om geoznd te blijven, en voldoende vetten. Dat komt neer op redelijk normaal eten, maar wat meer (mager) vlees dan voor een "normaal" mens verstandig is, en meer koolhydraten als je daadwerkelijk aan de bak gaat en die energie gaat gebruiken. Er is voor NIEMAND een pasklaar dieet te geven - zeker nniet zonder uitgebreid onderzoek - dat altijd goed is. Wil je honderd procent zeker zijn van je zaak, zoek dan een goede dietiste. Al zijn er op een sportschool vaak ook mensen te vinden die je verrassend veel kunnen vertellen.

Als je wilt groeien heb je voeding nodig en als je dat snel wilt doen en dus veel gaat trainen heb je veeel voeding nodig. Een inspiratie: https://www.youtube.com/watch?v=0dIjAHvMgvA Als je deze basisregels aanhoudt ga je gevarieerd en gebalanceerd eten. Geen magere onzin of shakes, maar voedsel zoals het van het land en van het dier komt. Dat zal vooral veel meer eten dan je gewend bent zijn en in verhouding meer dierlijk vet. Dierlijk vet omdat dat o.a. zorgt voor optimale natuurlijke hormoon hoeveelheden en vet in het algemeen omdat het veel energie geeft. Met daarbij twee grote groepen voedsel die vaak (ongemerkt) problemen geven gluten: https://www.youtube.com/watch?v=TWsNjWvpN0o zuivel / een overmaat eiwitten: https://www.youtube.com/watch?v=Ap__41BhwSk Toegevoegd na 2 minuten: NB: ik ga er vanuit dat je behoorlijk gaat trainen. Ben je beginner dan zal je het in het begin iets rustiger moeten doen, anders grote kans op blessures, dat geld helemaal als je onder de 18 bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100