Hoeveel rauw vlees mag je eten per dag ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Meer dan 500 gram per week aan rood vlees eten verhoogt waarschijnlijk het risico op darmkanker. Daarom is aangeraden daar onder te blijven. Dus 70 gram per dag. Sommige vleessoorten worden bewust rauw gegeten of niet door en door verhit. Voorbeelden zijn tartaar, carpaccio, en filet américain. Eet geen rauwe kip of varken. Deze vormen een extra risico voor ziekteverwekkers. Jonge kinderen, ouderen, mensen met een verminderde weerstand en zwangere vrouwen wordt afgeraden rauw vlees te eten. Deze kwetsbare groepen kunnen hun vlees het beste altijd goed doorbakken. Rauw vlees kan besmet zijn met ziekmakende bacteriën, zoals salmonella of E. coli. Ook parasieten zoals Toxoplasma gondii kunnen in rauw vlees voorkomen. Deze zijn vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100