Waardoor kan voedsel ineens van smaak veranderen?

Het smaak niet meer. Alles wat ik eet heeft ineens een andere smaak. Bekend voedsel smaakt ineens heel anders, niets smaakt nog, eten smaakt niet meer lekker.

Ik gebruik medicijnen en heb sinds een tijdje een nieuwe pijnstiller. De bijsluiter hiervan heb ik gelezen, daar wordt deze bijwerking niet in vermeld. Vandaag bij de apotheek navraag gedaan: ja kan, maar niet hierbij...
Waar kan dit nog meer aan liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hallo Jodokus, allereerst gaat jouw persoonlijke ervaring boven 'wat men vindt'. Niemand anders kan proeven (of niet) wat jij proeft of voelen wat jij voelt. Ervan uitgaande dat jij echt een groot verschil ervaart, zijn er diverse mogelijkheden. (a) de medicijnen op zich doen geen kwaad en de pijnstiller ook niet, maar de combinatie van beide kan wel degelijk effect hebben. (b) ik heb geen idee waarvoor je de medicijnen en pijnstiller gebruikt, maar ik zou in elk geval onderzoeken of dit een rechtstreeks gevolg kan zijn van de klachten waarvoor je die pijnstiller/ de medicijnen voor gebruikt; ik neem toch aan dat je die ook niet voor de lol neemt!? ik raad je aan om de klachten over je proeven voor te leggen aan de huisarts en/ of een verwijzing naar een specialist aan te vragen. ik wens je veel sterkte en succes!

Door verkoudheid kun je je smaak tijdelijk kwijtraken. Bepaalde medicijnen kunnen dit ook veroorzaken. Ik ken iemand die dit ervaart bij het slikken van anti-depressieva. En dit verdween ook niet na een tijdje. Waarvoor slik je medicijnen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100