Doe ik het koolhydraatarme dieet op een goede manier i.v.m. de calorieën?

Ik ben een vrouw van 22. Ik ben 1,64m en momenteel volg ik een koolhydraatarm dieet en kom ik rond de 70 gr koolhydraten per dag. Dit is dus goed, alleen ik zit een beetje met m'n calorie inname. Dit is namelijk rond de 1800-2000 kcal. Kan iemand mij vertellen of ik het goed doe, want ik ben wel wat afgevallen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je ook af wilt vallen is dit teveel. Jij vind 70 gr koolhydraten goed maar als het loze koolhydr zijn heb je er niks aan: zijn alleen maar loze suikers waar je niets aan hebt en die je bloedsuikerspiegel verstoren en omgezet worden in vet in je lichaam. Eet complexe koolhydr zoals haver, quinoa, bruine pasta etc. En niet meer dan 2 vruchten per dag en dan nog t liefst zure vruchten die je bloedsuikerspiegel laag houden. Dit zijn bijv. blauwe bessen, aardbeien, grapefruit, zure appel. Ikzelf eet maar 1 vrucht per dag en om de andere dag wat complexe koolhydraten zoals 1 gistvrije spelt of roggeboterham. Verder alleen ei, kip, vis , soms rood vlees ( geen varkensvlees) en rauwe of geroerbakte groente. Ik begin de dag altijd met ontbijt van alleen een ei en een groene smoothy. Heb je een energieboost en je motor word aan het werk gezet. Succes.

Hoi Rozanne, Een koolhydraatarme levensstijl heeft een aantal bewezen voordelen. In wetenschappelijk onderzoek is kraakhelder aangetoond dat een koolhydraatarme levensstijl zorgt voor sneller gewichtsverlies. Om dit te bereiken is het echter belangrijk om minder calorieën binnen te krijgen dan dat je dagelijks nodig hebt. Op basis van de informatie in jouw vraag kan ik niet inschatten of 1800-2000 kcal teveel is. Je lichaamsgewicht en de mate waarin je beweegt (hoe vaak sporten) bepalen namelijk ook je caloriebehoefte. In de bron vind je een link naar een online 'rekenmachine' waarmee je jouw dagelijkse caloriebehoefte kan berekenen. Als je wilt afvallen kun je hier het best 300-500 calorieën onder gaan zitten. Daarnaast nog een link met heel veel informatie over koolhydraatarm eten. Veel succes!

Bronnen:
http://slankr.nl/koolhydraatarm-eten-de-sn...
http://www.menshealth.nl/Artikelen/Bereken...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100