Welke kaas kun je het beste kiezen?

Ik wil sinds een tijdje weer kaas eten, dit heb ik vanwege een eetstoornis verleden uit mijn eetpatroon geschrapt. Maar nu wil ik het graag weer eten omdat ik het toch wel erg lekker vind.

Nu zijn er alleen zo veel verschillende soorten kaas. 10+/20+/30+/40+/48+, dat ik echt niet weet wat ik moet kiezen. De 10+/20+ kazen spreken mij het meest aan wat voedingswaarde betreft, maar zijn die ook het gezondste? Qua smaak zou ik eerder voor de 30+/48+ gaan, maar is dat te ongezond als je iedere dag daar een boterham mee eet?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik zou voor de 48+ gaan omwille van de smaak,lijkt mij in uw geval nuttig iets smaakvoller te eten.Je mag daar gerust dagelijks van eten maar natuurlijk niet overdrijven.In uw geval lijkt het mij ook niet dat uw cholesterol te hoog zal worden. Toegevoegd na 2 minuten: als vowassene mag je ong 40gr volle kaas eten per dag,dit zijn een tweetal sneetjes.

Bronnen:
http://www.digitale-dietist.nl/Voedingsinf...

Alles met mate is oke, je kunt dus gerust een smaakvolle 48+ kaas eten. Als je dit nog niet helemaal durft kun je ook gaam voor een geitenkaas. Dit is smaakvol en ligt verteerbaar. Maar van de smaak moet je wel houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100