waarom staat er op veel verpakkingen van o.a vleesvervangers dat het aanbevolen is om het te bereiden in de oven? (Zie uitleg)

Op veel verpakkingen, o.a de vleesvervangers die ik altijd eet, staat als tip dat je hem in de oven moet bereiden voor een slanke bereiding. Ik weet dat dit minder kcal bevat. Maar het voedingscentrum beveelt juist aan om in boter/olie te bakken voor de essentiële vetten en vitamines die het bevat. Die loop je bij de bereiding in de oven dus mis. Dit is dus erg tegenstrijdig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je iets in de oven bakt hoef je bijna nooit olie of boter te gebruiken, daardoor wordt het ook minder vet. Als je het bakt in een pan met boter/olie is het wel vetter maar sommigen van die vetten heb je ook nodig, ze zijn dus niet altijd slecht. Eigenlijk maakt het dus niet uit hoe je het bereidt maar als je het gaat bakken raad ik aan om olijfolie te gebruiken, dat is beter voor je dan boter.

Bronnen:
Ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100