Wat is gezonder: geen vis en en geen vlees eten of wel vis en geen vlees?

Weet jij het antwoord?

/2500

In elk geval vis:word 2x week aan geraden: Regelmatig vis eten verkleint de kans op beroertes, depressie en ouderdomsgerelateerde achteruitgang van het geheugen. Het meest bekende gezondheidsvoordeel is echter cardiovasculair. Zo blijkt uit een grootschalig onderzoek van de Harvard University dat mensen die wekelijks een bescheiden hoeveelheid vette vis (rijk aan omega 3) eten, tot 36 procent minder risico lopen op aandoeningen aan de kransslagaders (coronaire hartziekten). Twee ker per week De Amerikaanse Heart Association geeft de raad mee minstens twee keer per week vis te eten en geeft de voorkeur aan 'vette', omega 3-rijke vissen. De ideale portie is ongeveer 100 gram per keer. Op weekbasis wordt aangeraden gemiddeld 230 gram vis en/of zeevruchten te consumeren als volwassene. Voor kinderen mogen de porties kleiner zijn. Vlees is ook nodig maar hou er rekening mee dat 500gr rood vlees het maximum is(per week).Gevogelte leverd geen gevaar op. Het komt er dus op aan van een gezonde combinatie te zoeken.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...
http://www.hln.be/hln/nl/39/Lekker-Eten/ar...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100