Is het gezonder om alleen maar onbewerkte voedingsmiddelen te eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, want in veel gevallen is bewerking nodig om iets eetbaar te maken. Een aardappel schillen of koken kun je zien als bewerking, maar een rauwe aardappel is giftig. Dus die moet je wel bewerken om te kunnen eten. Kokosolie word door veel mensen tegenwoordig gezien als gezond, maar dit is ook bewerkt voordat het in een pot in de winkel te koop is. Dus nee, het is niet gezond. Toegevoegd na 10 uur: Even een definitie volgens een site, aangezien er blijkbaar wat verwarring is: Processed food is anything that has been altered from its natural state. It can be fruit that has been canned and treated with preservatives to make it last longer; it can be dehydrated fruits or vegetables, canned soda, or oils that have been chemically altered (hydrogenated) to increase their shelf life and enhance their flavor. Dus als je de definitie zo zou opvatten, zou je geen ingeblikte producten mogen, geen gedroogde groente en fruit, etc. Nu bevatten dingen in blik soms wel eens wat veel zout, maar bijvoorbeeld bonen in blik zijn verder hartstikke gezond, als je ze maar goed afspoelt volgens gebruik. Van die zakjes voorgesneden groente zijn ook bewerkt, maar die zijn ideaal als je het druk hebt, en toch gezond wilt eten. Maar tenzij je zelf aangeeft wat je verstaat onder 'onbewerkte' voedingsmiddelen, is deze vraag lastig duidelijker te beantwoorden.

Nee. Vrienden van mij zijn in afrika geweest. Mensen leven daar zonder gifstoffen en dingen die wij hebben. (Die dingen zijn ook slecht voor je). Maar die mensen zitten vol parasieten en wormpjes die in hun lijf eten omdat als ze een stuk fruit eten gewend zijn om de beestjes erin ook op te eten. Helaas is dit ook een van de oorzaken waardoor de mensen daar niet lang leven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100