Hoe zit het met gewicht?

Ik weet wel dat je op verschillende site's zo'n BMI meter hebt maar die zijn toch altijd iets anders. Nu is mijn vraagt waar kan je de betrouwbaarste BMI meter vinden want ik wil graag weten of ik te zwaar ben of niet. Ik ben 1.76 m en 61 kg en ik ben 14 jaar. En ik krijg bij al die site's steeds iets anders. Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

De MBI wordt maar op een manier gemeten, alleen de grenswaarden, welke aangeven waartussen een gezond gewicht ligt, zijn bij kinderen en volwassen verschillend. De BMI wordt gemeten door je gewicht te delen door het kwadraat van je lengte. In jouw geval: 61 / 1.76 / 1.76 = 19.7 Voor kinderen ligt een gezonde BMI tussen de 15 en 23. Jouw 19.7 is dus een prima waarde en je bent zeker niet te zwaar.

Zonder BMI meter,je bent zeker niet te zwaar!

De BMI-berekener van het Voedingscentrum houdt rekening met leeftijd, dat is belangrijk voor mensen onder de 18. Ik heb je gegevens even ingevoerd, en kreeg precies het resultaat dat ik zo ook wel wist: er is niets mis met jouw gewicht.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter.aspx

Je kunt je BMI inderdaad zo berekenen: gewicht / (lengte x lengte in cm). Dat is dan: 61/ 1.76x1,76. Je BMI is gezond! Dus als je gezond eet en drinkt: houden zo!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100