Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoeveel rauw vlees mag je eten per dag ?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ritsuka
11 jaar geleden
Waarom wil je rauw vlees eten?
tinus1969
11 jaar geleden
Wat voor rauw vlees bedoel je?
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
O.a. omdat alle vleesetende dieren (en planten) dat ook doen.
En het verhitten van vlees sloopt voedingsstoffen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Meer dan 500 gram per week aan rood vlees eten verhoogt waarschijnlijk het risico op darmkanker. Daarom is aangeraden daar onder te blijven. Dus 70 gram per dag.

Sommige vleessoorten worden bewust rauw gegeten of niet door en door verhit. Voorbeelden zijn tartaar, carpaccio, en filet américain.

Eet geen rauwe kip of varken. Deze vormen een extra risico voor ziekteverwekkers.

Jonge kinderen, ouderen, mensen met een verminderde weerstand en zwangere vrouwen wordt afgeraden rauw vlees te eten. Deze kwetsbare groepen kunnen hun vlees het beste altijd goed doorbakken. Rauw vlees kan besmet zijn met ziekmakende bacteriën, zoals salmonella of E. coli. Ook parasieten zoals Toxoplasma gondii kunnen in rauw vlees voorkomen. Deze zijn vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen.
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ik bedoel, rauw vlees zoals ossenworst.
Amadea
11 jaar geleden
Daar gaat mijn antwoord toch over?!
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing