Welke voedingsmiddelen stimuleren het beste de aanmaak van (rode) bloedcellen?

Bijvoorbeeld na bloedverlies door grotere wonden of operaties waar je nog geen extra bloed krijgt toegediend, maar je wel een substantieel gedeelte van je eigen hoeveelheid bloed verloren hebt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eet rood vlees; daar zit veel ijzer in. Ook groene bladgroenten bevatten veel ijzer maar je lichaam neemt dat minder gemakkelijk op. Het is verstandig om ijzerinname te combineren met vitamine c aangezien die vitamine belangrijk is bij de opname van ijzer. Omgekeerd remmen melkproducten de opname van ijzer. Als je normaal gesproken een warme maaltijd met toetje na eet, en tussendoor fruit, is het dus verstandig om dit een poosje om te draaien: na de warme maaltijd geen toetje maar fruit het toetje kan je dan een paar uur later als tussendoortje eten. Netto hetzelfde maar veel betere ijzeropname. Dat is ook een hele goede tip voor zwangere vrouwen overigens!

Biefstuk, of ander rood vlees. Ook appelstroop is goed. Zit veel ijzer in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100