Is rijstmelk geschikt voor diabetes patiënten?

Ik vroeg mij af of rijstmelk van Lima Food geschikt is voor diabetes patiënten?

Om exact te zijn heb ik het over het onderstaand product:

http://be.limafood.com/nl-be/onze-producten/rice-drink-calcium?from=catId%3D204

Verder heb ik een mail gestuurd naar Lima Food over de suikers die erin zitten, ik kreeg het volgend antwoord:

"Hartelijk bedankt voor uw e-mail en uw interesse in onze producten, voornamelijk onze rijstdranken.

De rijst die in onze rijstdranken verwerkt wordt is zilvervliesrijst.

Gedurende het productieproces van de rijstdranken wordt het rijstzetmeel enzymatisch omgezet in natuurlijke suikers: glucose, maltose en maltodextrine. Dit proces is analoog aan wat gebeurt gedurende de spijsvertering.

Daarna worden de onoplosbare delen (vezels en proteïnen) afgefilterd om de rijstdrank te bekomen. De nutritionele meerwaarde van volle rijst gaat hierbij verloren in het onoplosbare deel. Technologisch is hiervoor tot op heden nog geen oplossing gevonden.

Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben"

Is deze rijstdrank nu wel of niet geschikt voor diabetes patiënten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet geheel suiker vrij,alhoewel er geen extra suiker is toegevoegd: VetarmArm aan verzadigde vetzuren Vrij van verzadigde vetten SuikerarmNatriumarm - ZoutarmBron van Calcium Rice Drink Calcium heeft zijn zoete smaak te danken aan trage suikers, die werden verkregen door natuurlijke enzymatische transformatie van het rijstzetmeel. De snelle suikers zoals in snoep en gebak worden immers snel opgenomen in je bloed. Zij zorgen voor hoge bloedsuikerpieken en diepe dalen waardoor je behoefte aan deze suikers nog groter wordt. Om dat alles te vermijden, wordt aangeraden om trage suikers in te nemen. Die vind je vooral terug in brood, aardappelen of pasta. Dus deze drank kan volgens mij in beperkte mate gebruikt worden in een diabetes dieet. Toegevoegd na 3 minuten: Hoe suikerziekte behandelen? Type 1: Voeding Een aangepast suikervrij dieet met een afgemeten hoeveelheid calorieën Gespreide inname van trage suikers (koolhydraten). Door de spreiding van suikers over de hele dag, worden suikerpieken in het bloed vermeden. De spreiding moet altijd gebeuren in functie van de injecties met insuline. Een diabetespatiënt hanteert best vaste tijdstippen voor zijn/haar maaltijden en tussendoortjes. Ook hier geldt dat de eetmomenten in functie van de injecties moeten gebeuren.

Bronnen:
http://be.limafood.com/nl-be/onze-producte...
http://www.cm.be/gezond-leven/voeding/voed...
http://www.pfizer.be/sites/be/nl/patients/...

Waar om zou het niet geschikt zijn voor diabetes patiënten? Het idee dat diabetespatiënten geen suiker zouden mogen eten is inmiddels al jaren verlaten. Diabetespatiënten wordt (net als ieder ander overigens) aangeraden om een gezonde levensstijl en dus een gezond voedingspatroon aan te houden. Suikers horen daar ook bij, zij het met mate. We doen altijd erg moeilijk over de hoeveelheid suiker in voedingsmiddelen, maar over suikers die al van nature in producten zitten wordt nooit gesproken. Sterker nog, er wordt aanbevolen om minstens 2 stuks fruit te eten; dat advies geldt ook voor diabeten. In de reacties hebben mensen gekeken hoeveel suiker er in die drank zit; dat blijkt ongeveer 4 gram per 100ml te zijn. Dus 8g per glas (van 200ml). Dat is minder dan de hoeveelheid suiker in één appel. Dan zijn er nog fruitsoorten met nog veel meer suiker. Althans volgens deze site: http://www.leerwiki.nl/Hoeveel_suiker_bevat_fruit In fruit zit fructose (= fruitsuiker = druivensuiker) dit is net als de suikers in die drank een enkelvoudige (en dus een "snelle") suiker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100