Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen 100% fruitsap en fruit nectar?

Looza verkoopt verschillende fruitsappen maar bij de ene zie je dat het uit 100% vruchtensap bestaat en bij andere sappen lees je "premium fruit nectar", ik vroeg mij af wat ze precies met "fruit nectar" exact bedoelen en of dit ook uit pure vruchten bestaat of is dat sap uit concentraat wat ze met "fruit nectar" bedoelen?

www.looza.be/#/NL/products/glas20cl

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
5.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het wordt nectar genoemd als het niet om puur vruchtensap gaat, maar er op basis van vruchtensap met daaraan toegevoegd water en (nogal veel) suiker een zoete dikke limonade van gemaakt is.
(Lees meer...)
Amadea
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Het lijkt wel tegenstrijdig wat jij zegt en wat er op de onderstaande link staat: http://www.deonlinedrogist.nl/rabenhorst-kersen-nectar-750ml-p-26755.html "U verwent uzelf met het sap van versgeperste volrijpe kersen. De kersen worden direct na de oogst verwerkt, zodat de waardevolle voedingsstoffen grotendeels behouden blijven."
Amadea
10 jaar geleden
Toch niet hoor, het staat ook in de EU-regels, lees maar op http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32001L0112:NL:HTML. En zie eens wat er in die "waardevolle kersennectar" zit, bron http://www.winkelglutenvrij.nl/dranken/juices/rabenhorst-kersennektar-750-ml:
Ingrediënten:
Water
Zwarte Bessensap
Rietsuiker
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
+11 van mij!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding