Hoeveel superfoods mag je per dag eten?

Eet tegenwoordig vaak superfoods. Voornamelijk acai-poeder, chiazaden, hennepzaad, rauwe cacao en tarwegras. Mag je ze combineren en welke zijn het beste te combineren qua voedingsstoffen? Kom er niet uit!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat mag je helemaal zelf weten. Ze zijn wel prijzig sommige,en het is niet van allemaal bewezen dat ze worden opgenomen, dus de term superfoods is wat overdreven. Ik gebruik zelf eigenlijk alleen chia en lijnzaad, en die bevallen goed, gezonde vetten en vezels. Voor de rest zou ik vooral naar de rest van je voedingspatroon kijken, meestal krijg je al genoeg binnen met reguliere voeding en is het niet nodig.

Superfood is nooit goed, maximaal een kilo per week. Zoals elders al gemeld: volg gewoon een paar voedingsregels die mij ook hebben geholpen: - Eet 's ochtends een uitgebreid en voedzaam ontbijt (eieren, volkorenbrood, worst, maar ook fruit). - Drink geen zoete dranken. - Drink veel water (vult de maag en vertraagt de spijsvertering). - Eet rood fruit en rode groente (liefst rauw, dat is beter voor de spijsvertering). - Vermijd alcohol (veel calorieën). - Zorg ervoor dat je dagelijks beweegt: ga met de trap in plaats van met de lift, doe een paar push-ups voor de tv, ... - Vermijd de bus en de auto. Ga te voet of met de fiets. Je zult je fantastisch voelen, niet alleen omdat je gewicht verliest, maar ook omdat je, als je deze regels volgt, gezond eet en veel beweegt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100