Hoe kan je zelf verse peterselie in grote hoeveelheid drogen en langer bewaren?

Weet iemand hoe je verse peterselie het beste kunt drogen en langer bewaren?

Hoe verloopt zo'n proces?

Wat moet je precies doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de oven: De ovendeur op een kier (zodat het vocht weg kan) en instellen op 60 graden hetelucht. Als de peterselie na ongeveer 45 minuten knapperig aanvoelt is het klaar. De steeltjes hoeven niet helemaal droog te zijn.

Bronnen:
http://de-gulle-aarde.blogspot.nl/2011/07/...

Drogen hoeft helemaal niet, doe gewoon een fikse bos peterselie in een diepvrieszakje en dan de vriezer in. Ga je het gebruiken, knijp dan in het zakje, dan is alles alvast fijn en kan het zo de soep etc. in. Maar het allerbeste blijft altijd verse peterselie. gewoon een potje inde keuken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100